Jotun A/S arrangerte fullskalaøvelse for sitt industrivern 11. oktober på sitt anlegg på Gimle, Sandefjord. Industrivernet og nødetatene øvde på å håndtere kjemikaliesøl fra tankbil. En uke senere skjer det de øvde på i det virkelige liv og da var industrivernet godt skodd for de hadde øvd!

Perfekt timing for øvelsen!

Industrivernet og nødetatene øvde på å håndtere kjemikaliesøl fra tankbil. En uke senere skjedde det de øvde på i det virkelige liv og da var industrivernet godt skodd for de hadde øvd!

Publisert

Jotun arrangerte fullskalaøvelse for sitt industrivern 11. oktober. Scenario var kjemikaliesøl fra tankbil inne på Jotun A/S på sitt anlegg på Gimle, Sandefjord. Kun en uke senere ble det industrivernet hadde øvd en realitet da det oppstod en akutt forurensing på Jotuns lastebilparkering. Bedre forberedt kan en vel knapt bli!

Industrivern og nødetater var raskt på stedet da de oppdaget en lekkasje fra en tankvogn. Tankvognen stod på Vera, vis-a-vis Jotun på Vindal.

Vera-tomta brukes som lastebiloppstillingsplass for Jotun og andre bedrifter i området.

Tankvognen tilhørte ikke Jotun, og lekkasjen ble oppdaget da det ble lyst 18. november. Ingen personer befant seg i nærheten av vognen.

– Vårt industrivern og nødetater var raskt på stedet for å begrense lekkasjen. Våre målinger viste at det var snakk om en væske med lav pH-verdi, og kilden var angivelig et firma som driver med vask av trailere og tanker, sa Øystein S. Malme, brann- og industrivernleder i Jotun.

Malme var godt fornøyd med at industrivernet og brannvesenet hadde øvd på kjemikalieutslipp en knapp uke tidligere. Øvelsen gjorde at industrivernet var godt forberedt på å håndtere lekkasjen.

Allerede klokken 09:30 på morgenkvisten for hendelsen kunne industrivernet og brannvesenet melde at situasjonen var under kontroll.

Har ditt industrivern opplevd at det du øvde på kom til nytte under en reell hendelse? Del gjerne historien din med oss: sikkerhet@nso.no

Powered by Labrador CMS