Under industrivernøvelsen hos Norske Skog Skogn stilte Levanger brann og redning med lift for å få ut de «skadde».

Øvde på flere skadde og storbrann

Industrivernøvelse fikk adrenalinet til å pumpe på Norske Skog Skogn.

Publisert Sist oppdatert
Det var røykfylt under industrivernøvelsen og evakueringen hos Norsk Skog Skogn.
Industrivernleder Ståle Heimstad forteller at de har flere øvelser med Levanger brann og redning.

Tidligere i år hadde industrivernet ved Norske Skog Skogn AS i Trøndelag en fullskalaøvelse. Levanger brann og redning (LBR) deltok også på øvelsen. Scenarioet for øvelsen var en større brann med røykutvikling over flere etasjer i virksomheter. I tillegg var fem personer savnet.

– Alarm fra bedriftsvakt ble mottatt, og markerte at øvelsen var i gang. Industrivernet rykket ut til full aksjon, og Levanger brann og redning kom raskt til vår støtte etter videre varsling til 110-sentralen. Industrivernet og brannvesenet koordinerte en innsats for å håndtere beredskapen på en effektiv måte, skriver Norske Skog Skogn på sin Facebook-side.

Flere samvirkeøvelser

Alle de fem savnende ble funnet, og brannen ble etter hvert slukket. Den raske innsatsen til industrivernet ble trukket fram som et av momentene som gjorde at «hendelsen» ikke eskalerte unødig.

Industrivernleder og sikkerhetssjef ved Norske Skog Skogn, Ståle Heimstad, forteller til Sikkerhet og beredskap at det var få forbedringspunkter som kom opp under evalueringen.

– Vi har en del samvirkeøvelser med Levanger brann og redning både til lands og til vanns, og vi har hele tiden tatt steg og registrert effekten av dette. Målet med denne øvelsen var også å øve på oppstilling av kjøretøyet til LBR med liften. Den nye liften kan gå opp til 42 meter, så denne tar mye plass, sier Heimstad.

Skal bruke nødnett

Han forteller at industrivernet etter hvert skal begynne å bruke nødnett til å kommunisere med nød- og beredskapsetatene.

– Industrivernet skal begynne å benytte nødnett for å kunne oppdatere Levanger brann og redning når de er på vei slik at de er så forberedt og klar som over hode mulig for å komme raskt i innsats. På den måten får vi raskt felles situasjonsforståelse, informert om skadestedsfaktorer, mål med innsatsen og taktisk plan, sier Heimstad.

Powered by Labrador CMS