Kristian Ingelsrudøya og Justyna Eriksen fra industrivernet ved Ahlsell stilte som frivillige ambulanse- og sikkerhetspersonell under Rallycross-arrangementet.

Stilte som sikkerhetsansvarlige

Hva har industrivern og rallycross til felles?

Publisert
Erfaringen fra industrivernet kom godt med da Justyna Eriksen deltok sammen med ambulansepersonellet under arrangementet i tillegg til å være i rescue-gruppa.
Kristian Ingelsrudøya (fagleder industrivern), Christoffer Bjerkli (innsatspersonell) og Tony Kristensen (innsatspersonell) fra industrivernet ved Ahlsell.
Industrivernet lærte mye under rallycross-arrangementet.
Kristian Ingelsrudøya (fagleder industrivern) var klar for oppdrag.
Tony Kristensen (innsatspersonell), Christoffer Bjerkli (innsatspersonell) og Kristian Ingelsrudøya (fagleder industrivern).

Industrivernet ved Ahlsell på Jessheim er en engasjert gjeng. Ikke bare stiller de opp som industrivern og innsatspersoner på egen arbeidsplass, de var også frivillige som sikkerhetspersonell eller «rescue» på Rallycross på Gardermoen Motorpark i fjor.

– Det ble tatt en vurdering på om dette ville være en god mulighet for trening av vårt personell, både for ledelse av innsats og hvordan man løser akutte hendelser, sier industrivernleder ved Ahlsell, Tor Øyvind Pettersen.

– Unik treningsmulighet

Han presiserer at den frivillige deltakelsen ikke var i regi av Ahlsell, men en frivillig treningsmulighet som er helt unik, da det vil oppstå situasjoner som er direkte overførbare med tanke på handlemåte, mener Pettersen.

– Helgen startet med et kort møte med sikkerhetssjefen for Norges Bilsportsforbund, der vi i industrivernet ønsket å omorganisere plassering av poster og antall personell til det vi mente var en mye bedre løsning for å løse de oppgavene som vi var satt til å gjøre. Sikkerhetssjefen var enig i at vår løsning/plan var langt bedre enn den som de hadde utarbeidet, og ga oss full tillit til å løse det på vår måte, forteller industrivernlederen.

Trygge rammer

Han sier at det var Ahlsells industrivern som stod for alt av redning under rallycross-helgen.

– Vi så på hvordan bilene var bygget opp med bur, sikkerhetsnett og gjennomgikk hvordan man skal løse ut sekspunktssikkerhetssele og plassering av hovedstrømsbryter osv. Under helgen fikk vi testet oss på flere hendelser: Vi fikk slukket bilbranner, bilberging, redning etter rulling, samband osv. De som deltok fra Ahlsell så det som positivt å delta på denne typen arrangement, da vi fikk testet oss på ekte hendelser under trygge rammer, sier Pettersen.

Vil se på andre aktiviteter

Dette var veldig populært blant de som var med som rescue under rallycross i fjor, så de har spurt om mulighet for gjentakelse.

– Det finnes en rekke områder der industrivernet kan tilegne seg erfaringer og kunnskap som er direkte overførbart til arbeidsplassen, så vi er åpne for å se på andre aktiviteter som kan utfordre oss innen brann, miljøutslipp, sanitet og generell ledelse under hendelser, sier Pettersen.

Industrivernet ved Ahlsell er en engasjert gjeng. Fra venstre: Tony Kristensen (innsatspersonell), Knut Danielsen (koordinator), Tor Øyvind Pettersen (industrivernleder), Justyna Eriksen (leder førstehjelp) Christoffer Bjerkli (innsatspersonell) og Kristian Ingelsrudøya (fagleder industrivern).
Powered by Labrador CMS