Under Trøndelagsforumets møte 15. januar deltok det representanter fra Norske Skog, TINE SA avd. Heimdal, Nardo Bil Trondheim, Tess, TINE SA avd. Tunga, TINE SA avd. Verdal, Nortura SA avd. Malvik, Nortura SA avd. Steinkjer, Lerøy Midt avd. Jøsnøya og Hestvika, Røros Dør & Vinduer, Sandvik Teeness og Equinor Trondheim. Nortura SA avd. Bjerka og Grilstad er også med i forumet, men de hadde ikke anledning til å delta.

Vil ha månedlige læringsmøter i Trøndelagsforumet

De industrivernpliktige virksomhetene i Trøndelag er i gang med nettverksmøtene. Målet er å lære av hverandre og bli bedre.

Publisert Sist oppdatert

Trøndelagsforumet er et regionalt nettverk for industrivern i området. Mandag 15. januar inviterte industrivernleder ved Equinor ASA på Rotvoll, Arild Messelt, til møte og lunsj i virksomhetens lokaler. Han åpnet også opp for muligheten til å bli med på Teams dersom noen ikke hadde anledning til å delta fysisk.

Steinar Moe, tidligere industrivernleder ved Nortura SA avd. Malvik og John Anders Lillemark, også nå pensjonert industrivernleder, ved Nortura SA avd. Steinkjer holdt i Trøndelagsforumet. Nå har Arild Messelt tatt initiativ til å føre aktivitetene videre.

– Vi valgte ingen ny leder for industrivernforumet. Formelt har vi egentlig ikke hatt leder heller, hvis vi ser på «vedtektene» våre. Men vi kaller det sekretær. Det vi ble enige om på møtet 15. januar var at jeg oppretter en Teams-kanal for forumet. Til nå har vi brukt Facebook, men det er lettere å kommunisere på Teams enn på sosiale medier. Også ble vi enige om å ha et møte nærmere sommeren, og at alle skulle gå til sin virksomhet og tenke ut om de kunne ta oss imot neste gang. Vi valgte formelt heller ingen sekretær, men ble enige om at jeg skulle organisere forumet hvert fall frem til neste møte, sier Messelt, industrivernleder ved Equinor ASA på Rotvoll.

Egen Teams-kanal

Han forteller at når de får opprettet en Teams-kanal skal de også lage en møteserie på Teams. Der har nettverksmedlemmene som ambisjon å ha ett møte i måneden med ulike tema.

Under møtet i januar diskuterte de varsling av både industrivernet og naboer, der de fikk mange tips av hverandre til løsninger de kan bruke, informerer Messelt.

– Vi ønsker å få med oss flere fra Trøndelag, så hvis noen driver industrivern i Trøndelag som leser saken og som ønsker å være med, så kan de ta kontakt med meg så skal de få informasjon om det som skjer i forumet, oppfordrer Messelt.

Kontaktinformasjon: Arild Messelt – arime@equinor.com

God balansegang

Direktør i NSO, Knut Oscar Gilje

Direktør i Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, Knut Oscar Gilje, berømmer engasjementet til Trøndelagsforumet.

– Jeg synes det er fint å se hvordan engasjerte fagfolk lager enkle og gode løsninger for deling av erfaringer og bygging av relasjoner slik vi ser Trøndelagsforumet gjør. Næringslivets sikkerhetsorganisasjon oppdaterer jevnlig oversikten over lokale og regionale nettverk mellom industrivernpliktige virksomheter. Dette gjør vi fordi vi vet det er mye å hente på uformelle samarbeidsløsninger. Vi ser det uformelle ikke må bli uten struktur og regelmessighet, og her synes jeg Trøndelagsforumet har funnet en god balansegang. Jeg håper vi får høre mer om hvordan de har funnet gode løsninger og hvordan de deler erfaringer i dette forumet i tiden som kommer. Og så oppfordrer jeg selvsagt andre til å finne løsninger som kan fungere der de holder til, sier Gilje.

Powered by Labrador CMS